söndag 16 maj 2010

Rapport

Har varit trött och slö idag. Men här kommer en kort rapport efter gårdagens folkracetävling i Offerdal.

Förutsättningarna var inte de roligaste då det regnat massor de senaste dagarna. På morgonen när jag åkte upp till Rise i Offerdal var det dimma men uppehåll. Men allt var dyngsurt efter allt regn. Anmälde mig vid ankomst och besiktade bilen. Allt var välarrangerat, precis som vi brukar vara bortskämda med i vårt distrikt. Under förmiddagen kom flera regnskurar som sedan dog av och mot finlerna var det uppehåll och banan torkade upp något.

Kval 1
Fick startspår 6 och kom iväg bra. Tvåa efter startsnabba Tommy Edberg i hans bubbla. Efter första sväng fick jag klart för mig vad som skulle bli dagens största bekymmer. Trots full fart på torkarna och bra fungerande spolare murades framrutan igen av Tommys grussprut. Ett par drag av torkarna krävdes innan jag såg som folk igen. Tog alternativspåret på varv 1 och det gjorde att jag kom ut bakom Timo Strömqvist i hans Volvo. Det var fantastiskt halt och jag hade fullt upp med att inte köra av vägen bitvis. Igen murades framrutan på efter första svängen, men Timo tog alternativet på varv två och då smet jag förbi igen. Tommy hade då en ledning före mig som var tillräckligt stor för att hålla undan när han körde alternativet på sista varvet. Så jag blev tvåa i första heatet.

Kval 2
Startade här mot en till bakmotorförsedd VW. Denna gång en variant (kombi) som tog starten. Ett liknande scenario där jag slet med att hålla bilen på banan och inte kunde attackera gjorde att jag fick nöja mig med andraplatsen även här.

Kval 3
Här tog Bosse Hemmingsson starten med sin Opel. Jag iväg som tvåa. Så kommer dagens miss från min sida. Här är jag skyldig Bosse en stor ursäkt. Jag tyckte att han bromsade på tok för tidigt och körde för långsamt. Men förmodligen har hans mångåriga erfarenhet betydligt bättre koll än vad jag har. Jag knuffade mig förbi honom genom att skjuta på honom. Inte snällt och kunde jag så skulle jag ha det ogjort. Men i stridens hetta blev det så här. Det renderade mig en varning för ojuste körning.
Resultatet blev att jag vann heatet före Bosse i hans delvis krånglande Opel. Han hade bekymmer med laddningen hela dagen och fick slå av diverse elförbrukare för att ta sig i mål.

Final
Både jag och Bosse tog oss till A-final och jag valde startspår 6. Här har jag inte riktigt full koll på starten för de andra då jag blev trängd och knuffades sidledes efterstartrakan. Lite stök ner i förstakurvan gjorde att jag tror att jag kom ur den som fjärde bil. Tror Coffe Ylander tog starten före Bosse. Trea Anders Persson från Södra Lappmarkens MK och sedan jag. Men här kan någon få rätta mig om jag har fel. Efter att ha sett en och en ta alternativspåret framför mig och att Coffes bil nästan stannade körde jag alternativet på näst sista varvet. Kom ut precis framför Ola Stjärnen som körde på mig rätt hårt bakifrån. Men jag höll spåret och andraplatsen. Bosse körde alternativspåret på sista varvet men jag var inte i närheten av att nå honom. Trots att hans bil delvis gick på tre cylindrar. Så rättvisa skipades trots allt till slut med Bosse som segrare och jag på andra plats.

Bosse förlorade tyvärr bilen i anbudsförfarandet efter tävlingen men jag fick behålla Toyotan som nu ska få sig lite genomgång.

Klicka här för att se komplett resultatlista

Klicka här för att se ställningen i Sponsorcupen

Inga kommentarer: