söndag 31 oktober 2010

Celica

Besökte Bosse på Mattsons Traktor idag för han hade köpt ny Celica. Denna gång var det dock inte riktat mot folkracebanor utan en -94 i ruggigt fint skick. Roligt att se välbevarade bilar som dessutom hamnade i rätt händer.

Jag har lagt ner ett antal timmar på en bråkande Volvo V70 2,5T AWD under en period. Turbobyte och sedan letande av oljeläckage tog många timmar på garagegolvet i konstiga arbetsställningar. Hade väl ner oljeröret 4 eller 5 gånger. Ni som gjort det vet hur kul det är på den biltypen. Men efter rengöring och ännu mer rengöring av vevhusventilationen inklusive nertagning av oljetråg, byte motorfäste och urspolning av allt som liknade slangar är bilen fixad nu.

Idag blev det byte av olja och filter på RAV4:an som gått 1500 mil sedan det gjordes senast. Äntligen ett garagejobb som flöt på som det var tänkt.

I morgon blir det nog lite underhåll på farsans 945:a. Kamremsbyte och olja/filterbyte står på programmet. Vi ska justera lite runt växelspaken också. Kanske se efter om det behöver bytas bussningar i spakmekanismen.

Inga kommentarer: