lördag 30 april 2011

Småsaker

Har fått dit avluftning till tanken med slang och backventil. Visste att jag hade hittat backventil i vintras och lagt den så jag skulle kunna hitta igen den. Fick ju så klart leta som sjutton och hade gett upp. Men se, då dök den upp. Blev så klart en del funderande hur det skulle dras slangar och så men det blev bra till slut.

Snygga till en omgång fälgar också så det ska se bra ut. Får väl hitta några svarta däck och kränga på sedan.

Satte dit öglor till sexpunktsbältet också. Hade förberett allt utom att dra dit själva öglorna. Synd att jag inte hade fått stolsfästen för då hade jag kunnat passa in stolen.

Hjälpte farsan med att städa undan lite vinterprylar och fick på sommartussarna på hans 945:a.

En kompis till farsan svängde ner på gården och ville att jag skulle åka med för han hade oljud i bilen. Eftersom han också har en RAV4:a så ville han att jag kanske kunde komma med tips om vad det kunde vara. Det hade kommit under dagen och blivit värre. Jag hörde ljudet svagt. Ett dunkande och som varierad lite när bilen svängde. En tanke for genom huvudet och jag frågade "Du har inget hjul som sitter löst?" Tänkte nämligen på att han hade sommardäcken på när jag satt mig i bilen.
Vi stannade till och mycket riktigt var ett av framhjulen löst. Enklt fel men man vill inte tänka på vad som kunnat hända. Lätt fixat och billigt dessutom :)

Har funderat och funderat men nu kommit fram till färgsättningen på Celican som hittils varit svart. Blev sugen på att kanske köpa färg i morgon. Vi får se vad det blir.

Inga kommentarer: